Hörmann a hörögtetés szakértője

A Hörmann kapukat gyárt. Jó kapukat. Automatákat, szépeket, változatosakat, biztonságosakat. Egy kicsit drágák, de az ilyesminek megkérik az árát.

A Hörmann kapuk – mint a kapuk manapság, úgy működnek, hogy a kaput, a kapu mozgató szerkezet behelyezi vagy kiemeli a helyéről annak érdekében, hogy be vagy ki tudjunk jönni. Hajóval, autóval, biciklivel, gyalog. A macskáknak nem nyílik semerre, nekik macskaajtó dukál, de ez most nem lényeges.

Nekünk van egy ilyen szép és jó Hörmann kapunk. Mármint biztos szép, mert aki vette, annak muszáj hogy tetsszen, különben miért fizetett volna érte. És biztos jó is, mert tény ami tény, el lehet érni, hogy be vagy kiengedjen, ahogy azt a Hörmann kapuk szokták.

Be és kiengedni többféleképp is tudnak, mert ezeket a kapukat nagyon megtervezték. Van kézi mozgatás. Kulccsal ki nyitjuk vagy bezárjuk, kézzel felemeljük vagy lehúzzuk. Annak ellenére hogy szép és a jü a kapu, ezt a módot nem szeretjük, mert mi tohonya, elkényelmesedett emberek vagyunk. Mi a másik két módszert szeretjük. Van a kapunknak, a Hörmannak egy tasztatúrája. Azon sok gomb van, amiből kiválasztottak négyet. Ha ezt a négyet lenyomkodjuk, akkor a kapu kinyílik. Emberi érintés nélkül. Vagy becsukódik. Ez egy nagyon praktikus funkciója a kapunak. Ha gyalog lennénk, vagy biciklivel, akkor ezt használnánk. A macskák is használnák, de nem ismerik a négy gombot. A betörő is ezt használja, mert ő meglesi a négy gombot. De erre is van megoldás. Van egy távirányító nevű eszköz, ami nevéből adódóan arra való, hogy távolról megmondjuk a kapunak, mit szeretnénk tőle. Persze túl sok mindent nem szerethetnénk – de jó is lenne ha lemosná az autót -. van a szereztet kifejezésére 2 gombunk. Egy be gomb, meg egy ki gomb. Ezért majd mindig azt szeretnénk, hogy be vagy ki nyíljon.

Szerintem ez nem nagy kívánság, egy eleve erre tervezett eszköztől. Az eszköz másként gondolta, biztos értekeztek Murphy-vel. Hogy rövidítsek. Elromlott. Megszoktuk, mi más történhetne vele, miután szerettük, vigyáztunk rá, etettük, melegem tartottuk. Elromlott, mert egy hálátlan dög.

Mi is azok vagyunk, le is cseréltük volna izibe. Ha ő hálátlan, hát le is út fel is út…

De nem így a Hörmann. Hóhóóó. Hát mindennek ára van. A hálátlanságnak is. Az új, a szép, a jó, a még működő távirányító borsosan megkéri a friss tapintást, a pöccre működést. 8900 Ft. Igen kérem. Ennyiért lehet venni egy programozható, minden televíziót felismerő távirányítót, egy média lejátszót, a gyereknek többféle játékot, vagy egy elem nélküli (az plusz 1000Ft) garázskapu távirányítót, ami két dolgot tud összesen. Be vagy ki nyitja a kaput. Amíg kedve van.

Sóher lettem. Azóta tasztatúráról nyomjuk.